Eg Veit i Himmerik ei Borg med Diego Amador

 

NORSK SALME OG FLAMENCO-JAZZ FRA HANNE TVETER 

Hanne Tveter lanserer duettsingel med spanske Diego Amador, Grammy -nominert flamenco artist i verdensklasse. «Eg veit i himmerik ei borg/ Un Castillo en el Cielo», er en forførende fusjon mellom norsk salme sang og flamenco-jazz som krysser både kulturelle og språklige grenser.

 Duetten som nå lanseres er første smakebit arrangert og produsert sammen med en av Spanias mest anerkjente utøvere innen moderne Flamenco, Diego Amador.

 

I dette kulturmøtet skaper piano maestro Amador sammen med den vibrant levende stemmen til Tveter en ny og autentisk musikalsk fusjon forankret i to land. Diegos flamencomesterskap fremkaller opplevelser som når dypt i sjelen, og reflekteres i denne singelen til rytmen til spansk “soleá por bulería.”

 

«Eg veit i himmerik ei borg (Un castillo en el cielo)» er en sang som handler om tro, og sammenhengen mellom universet og mennesket, en forbindelse som den Hanne følte med flamenco i barndommen, og Diego Amador med den norske artisten.

 

Bakgrunn for valget av norsk salme til flamenco-jazz konsept

 

I 2006 i Sevilla lytter Hanne for første gang til Diego Amador, en storhet innen flamenco, og fra første øyeblikk blir hun fanget av hans flamenco-ånd. Et håp blir tent om å en dag lage musikk med ham. Først ved starten av pandemien i Madrid møtes de personlig, og sommeren 2021- i en tid med gjenåpning og for gjenforening med livet – begynner de å spille inn og jobbe sammen med denne nye singelen.

 «Eg veit i himmerik ei borg» var blant de norske tradisjons sangene Hanne foreslo, den som først vekket Diegos interesse og intensjoner om å ta den til Flamenco. Ren norsk essens temperert av det flamske konseptet Amador. Diego følte på instinkt hver tone i den originale sangen, og knyttet til seg Hanne gjennom melodien og rytmen, i noe som beviser at musikk overvinner grenser og barrierer. Supplert med hans «cante por soleá» ble fusjonen komplett.

 

Dette nye verket er et møte mellom to sjeler, flamenco og norsk, fjernt i kulturkontraster, men nært i det åndelige.

 

 

 

Produksjons info: «Eg veit i himmerik ei borg/ Un Castillo en el Cielo»

 

Idé: Hanne Tveter

Arrangement, instrumentering, innspilling og musikalsk produksjon: Diego Amador i samarbeid med Hanne Tveter.

Mixet av: Diego Amador.

Mastret av: Morgan Nicolaysen

Plateselskap: Musikkmakeriet

Distributør: Musikkoperatørene AS