Hanne Tveter

ET HELT LIV MED MUSIKK

OM HANNE

Hanne Tveter er en norsk artist og musiker hyllet av kritikere i flere land i verden. Hun er en genuin formidler av jazz, spansk og latinamerikansk kultur, som sammen med norske folketoner, skaper basen for musikken hennes. Hannes store lidenskap, musikk og reising, synes i låtene som er inspirert av mennesker, rytmer og minner fra livet i Spania, Mexico, Cuba og Brasil. Som en sann verdensborger tar Hanne oss med på en reise gjennom musikken, til forskjellige land og kulturer.

BIOGRAFI

LIDENSKAP OG MUSIKK

Hannes akademiske bakgrunn er hennes klassiske utdannelse, samtidig viste hun fra ung alder et klart talent for jazzsang. Hanne studerte syv år utøvende sang og pedagogikk ved Barratt Due Musikkinstitutt og jazzfag via Norges Musikkhøyskole. Hun har også studert drama og opptrådt som solist i ulike musikaler og operetter i Norge. Selv er hun i dag timelærer ved en musikkteaterhøyskole i Oslo.

Med bred erfaring fra jazz og latinamerikansk musikk, har Hanne spesialisert seg innen meksikansk folkemusikk og med flamenco-fusjon prosjekter på internasjonalt nivå.

Hun har utgitt totalt åtte album på egen label og konsertene hennes har vakt interesse internasjonalt, spesielt i Spania og México, der hun blir nevnt som en av de 10 beste ikke-latinske utøverne av meksikansk musikk.

Hanne har alltid vært fascinert av spansk kultur, av latinske rytmer og av Flamenco. Dette har blitt et naturlig uttrykk i musikken hennes og i albumene «Oslo-Madrid» og «My Footprints» i samarbeid med store musikere som gitaristen José Carbonell Montoyita, saksofonisten Jorge Pardo, bassisten Yelsy Heredia, gitaristen Joséte Ordoñez og stjernepianisten Pepe Rivero.

Hanne er den første norske jazzsangeren som gjør et dypdykk inn i flamenco-jazz-sjangeren.

På hennes nye album «Huldra» medvirker også høyaktuelle spanske musikere som pianisten Dani Garcia Diego, gitarist Maestro Gerardo Nuñez og bassist Pablo Martin Caminero.

Start video

SAMARBEID

Hanne samarbeider med store verdensartister innen latin jazz, flamenco og folkemusikk fra ulike verdenshjørner og med norske musikere innen sjangrene.

Hanne Tveter & Pepe Rivero CUBANORUEGA
Latin Jazz Folk Songs

Sammen med den store cubanske pianisten Pepe Rivero, har Hanne skapt “CubaNoruega”, et musikalsk samarbeid hvor de utforsker møtepunktet mellom de klassiske komponistene fra Norge og Cuba forent av Latinjazz.

CUBANORUEGA Solveigs Guajira (adaptación de E. GRIEG)
CUBANORUEGA Live in Madrid 
CUBANORUEGA Promo Trailer

miel y sal diego amador y hanne tveter

HANNE TVETER & DIEGO AMADOR

Diego Amador, den anerkjente flamenco-pianisten og musikkprodusenten fra Andalucia, har samarbeidet med Hanne om produksjonen av flere duett singler på norsk og spansk, som inngår i hennes nye album. Her utforskes møtepunkter mellom jazz, flamenco og norsk tradisjonsmusikk.

Hør alle låtene HER

Hanne Tveter & Alex Mercado i Jazz dúo

Alex Mercado, den anerkjente meksikanske samtidsjazzpianisten, har jobbe sammen med Hanne både som duo og med et band, med stor oppslutning blant publikum og presse.

HULDRA, live at Instituto nacional de la radio, México City 

CONTIGO APRENDI live at Instituto Nacional de la radio 

EN HYLLEST TIL FRIDA KAHLO

Riksscenen Oslo, Norge

MEXICO EN MI 

MEKSIKANSK MUSIKK

Kontakt

Ta gjerne kontakt med oss for intervjuer, samarbeid, konserter og Pressemateriale.