Huldra

I VEIKRYSSET MELLOM JAZZ, FLAMENCO OG NORSKE FOLKETONER

Spenstige møter mellom jazz, flamenco og folketoner på Hanne Tveters nye studioalbum.
Lansert fredag 25 august.

Hanne Tveter er tilbake med nytt soloalbum, Huldra, der hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom spanske og norske musikktradisjoner.

Tveter tar oss inn i et univers hvor norske folketoner og middelalderballader møter spanske tradisjonssanger og poesi av bl.a. Federico Garcia Lorca – gjendiktet med hennes egne ord på norsk og spansk og formidlet slik en nordisk hulder med sterke røtter til både Odalen og Andalucía, kan gjøre det.

Soloalbumet som har tatt form over de siste par årene, er hennes åttende utgivelse, produsert av Musikkmakeriet. Ni unike spor er blitt skapt på Tveters reiser mellom Oslo, Sevilla og Madrid.

Med bestemors livlige godnatthistorier fra barndommen, ble Huldra en viktig inspirasjon for jazzsangeren. «Det er noe med denne overnaturlige kvinnekarakteren som finnes i alle kulturer» sier Tveter, som nå viser frem hele sin musikalske spennvidde.

Huldra er et samarbeid med internasjonale jazzmusikere og flamencoartister i verdensklasse som den spanske Maestro flamencogitaristen Gerardo Núñez og den kanadiske fløytisten Lara Wong, pianistene Diego Amador, Dani Garcia Diego, Pepe Rivero og Alex Conde, kontrabassist Pablo Martin Caminéro og trommeslager Shayan Fathi, som også har mikset og mastret albumet.

EN PERSONLIG HILSEN OM HULDRA

«Dette albumet har vært en omfattende indre reise med utgangspunkt i mine norske røtter, mens jeg utforsket tradisjonell spansk musikk. Det er et prosjekt der jeg har ønsket å forene disse to språkene og kulturene med flamenco og jazz. Jeg har utviklet nye nyanser av både stemmen min og i meg selv og koblet meg tilbake til de essensielle feminine kreftene og friheten i å improvisere vokalt.

Jeg vil takke de utrolige musikerne, teknikerne og vennene som har fulgt meg på denne reisen. HULDRA, som inspireres av den mytiske kvinneskikkelsen fra de nordiske skogene, er nå din!»

Med varm takk fra Hanne

Anmeldelser

Hanne Tveter frakter oss til magiske steder, med en utmerket stemme og musikalsk rikdom!
Ernesto Tattó (Cosas que no vienen al caso, México)

Hanne Tveter har aldri vært mer flamenco enn på sitt nye album Huldra!
Arne Berg (Jungeltelegrafen – NRK P2 Radio, Oslo)

En musikalsk trylleformidling mellom flamencojazz og norsk folk, inspirert av den norske myten om Huldra, trollkvinnen” Redaksjonen (Hechos de hoy, Madrid)

“Glitrende Hulder!” 5, Tor Hammerø (Nettavisen, Oslo)