Hanne Tveter

ET HELT LIV MED KJÆRLIGHET TIL MUSIKK

OM HANNE

Hanne Tveter er en norsk artist og musiker hyllet av kritikere i flere land i verden. Hun elsker latinske rytmer, jazz og latinamerikansk kultur, som sammen med norske folketoner, skaper basen for musikken hennes. Hannes store lidenskap, musikk og reising, synes i låtene som er inspirert av mennesker, rytmer og minner fra livet i Spania, Mexico, Cuba og Brasil. Som en sann verdensborger tar Hanne oss med på en reise gjennom musikken, til forskjellige land og kulturer.

BIOGRAFI

LIDENSKAP OG MUSIKK

Hannes akademiske bakgrunn er hennes klassiske utdannelse, selv om hun fra ung alder viste en klar tilbøyelighet til jazzmusikk. Hanne studerte syv års vokalutdanning ved Barratt Due Musikkinstitutt og jazzfag ved Norges musikkhøgskole. Hun har også studert drama og opptrådt som solist i ulike musikaler og operetter i Norge. Selv underviser hun i dag i sang ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Med bred erfaring innen jazz og latinamerikansk musikk, har Hanne spesialisert seg innen meksikansk folkemusikk og flamenco-fusion prosjekter på internasjonalt nivå.

Hun har gitt ut totalt syv album, og konsertene hennes har vakt stor interesse internasjonalt, spesielt i Spania og Mexico, der hun regnes som en av de 10 beste ikke-latinske utøverne av meksikansk musikk.

Hanne har alltid vært fascinert av spansk kultur, av latinske rytmer og av Flamenco. Dette har blitt et naturlig uttrykk i musikken hennes og i albumene «Oslo-Madrid» og «My Footprints» i samarbeid med store musikere som gitaristen José Carbonell Montoyita, saksofonisten Jorge Pardo, bassisten Yelsy Heredia, pianisten Pepe Rivero og gitaristen Joséte Ordoñez.

Hanne er den første norske jazzsangeren som gjør et dypdykk inn i flamenco-jazz-sjangeren

Start video

SAMARBEID

Hanne samarbeider med store verdensartister, eksperter innen flamenco, jazz, bulería og folk, fra ulike hjørner av den latinske verden.

Hanne Tveter & Pepe Rivero CUBANORUEGA
Latin Jazz Folk Songs

Sammen med den store cubanske pianisten Pepe Rivero, har Hanne skapt «CubaNoruega», et musikalsk samarbeid hvor de utforsker møtepunktet mellom de klassiske komponistene fra Norge og Cuba forent av Latinjazz.

CUBANORUEGA Solveigs Guajira (adaptación de E. GRIEG)
CUBANORUEGA Live in Madrid 
CUBANORUEGA Promo Trailer

miel y sal diego amador y hanne tveter

HANNE TVETER & DIEGO AMADOR

Diego Amador, den anerkjente flamenco-pianisten og musikkprodusenten fra Andalusia i Spania, har samarbeidet med Hanne om produksjonen av flere låter på norsk og spansk. I et møtepunkt mellom rastløse sjeler og fans av jazz, flamenco i en sammensmelting av kulturer.

Hør alle låtene HER

Hanne Tveter & Alex Mercado i Jazz dúo

Alex Mercado, den anerkjente meksikanske samtidsjazzpianisten, har jobbe sammen med Hanne både som duo og med et band, med stor oppslutning blant publikum og presse i Mexico og Norge.

HULDRA, live at Instituto nacional de la radio, México City 

CONTIGO APRENDI live at Instituto Nacional de la radio 

EN HYLLEST TIL FRIDA KAHLO

Riksscenen Oslo, Norge

MEXICO EN MI 

MEKSIKANSK MUSIKK

Kontakt

Ta gjerne kontakt med oss for intervjuer, samarbeid, konserter og Pressemateriale.